Vem är vi

Linda Franzon

 • Hälsocoach (1998)
 • PT Personlig Tränare (certifierad)
 • Gym, styrketränings & gruppinstruktör
 • Kostrådgivare
 • Massör & SPA-terapeut (diplomerad)
 • Mamma/barn kursansvarig
 • Studio Aktiverum gym (1997)
 • Höganäs kommun Folkhälsosamordnare (2013)
 • Seniorcoach
 • FaR coach

Sagt om Linda:

Hälsokurs via Höganäs kommun...

Under sommaren 2018 såg jag en annons på Facebook att Höganäs kommun skulle anordna en hälsokurs för dess invånare. Deltagarna som sökte skulle gärna ha FAR (fysisk aktivitet på recept), eller vara i en riskgrupp, övervikt, diabetes, utmattningssyndrom mm.

Då jag under alldeles för många år misshandlat min kropp genom för stort matintag i kombination med för lite rörelse vägde jag som en riktig man (100+), jag hade ingen kondition och all energi jag hade kvar efter att ha jobbat klart gick till min ena son och hans fotbollslag, som så många andra föräldrar så prioriterade jag barnen och struntade helt i min egen träning och mitt välmående.

Så fort jag såg annonsen tog jag chansen att skicka ett mail till Linda, i mailet förklarade jag hur mina senaste år varit, där jag bland annat varit nära o gå bort i en kraftig inflammation på bukspottskörteln och har därefter utvecklat diabetes typ 2, hur jag prioriterat barnen och att jag gärna vill prioritera mig själv hädanefter för att på så sätt kunna finnas till längre för mina barn.

Efter alldeles för lång väntan (säkert ett par veckor, men ni vet.. den som väntar....) så fick jag då tillslut mailet jag väntat på, jag var antagen till kursen. Den lyckan att äntligen få chansen att göra nått för mig själv kan jag inte ens beskriva, jag såg med spänning fram emot kursstart och påbörja resan mot resten av mitt liv, ett aktivt liv tillsammans med min familj.

Kursen startade och jag fick äntligen träffa Linda, denna eldsjäl och glädjespridare skulle jag och ett gäng andra får äran att träffa 2 gånger i veckan under 10 veckor. Vi tränade, hon höll tematräffar för oss (pratade om sömn, kost, mental träning mm) och vi hade väldigt kul tillsammans. När jag gått på gym tidigare har jag alltid känt mig uttittad för jag har inte den där snygga vältränade kroppen som ”alla” andra har, därav anledningen till att jag inte gått dit. Nu var vi alla på mer eller mindre på samma nivå och vi hade alla en anledning till att vi var på hälsokursen hos Linda. Vi fick prova på olika typer av träning för att under dessa 10 veckor förhoppningsvis hitta en träningsform som vi gillade och som vi ville fortsätta med när kursen var slut.

Hälsokursen och Linda, framförallt Linda, har fått mig att älska träning, helt galet jag ÄLSKAR träning. Som jag skrev innan så hade jag ingen kondition när jag började på hälsokursen, härom veckan sprang jag 2,5 km på under 15 minuter, ingen världsrekordtid men för mig något som inte hänt på väldigt många år.

Alla skulle ha en Linda i sina liv, med sitt driv och engagemang och sitt smittsamma leende har hon fått mig att göra stora förändringar i mitt liv, förändringar som antagligen gett mig fler år tillsammans med min familj. Alla mina värden har blivit bättre, jag har ett mer stabilt blodsocker när jag tränar, mitt blodtryck e nere på normala nivåer och min vilopuls har förbättrats med 10 slag per minut, jag har idag mycket mer energi över när jag kommer hem, jag landar inte längre i soffan. Just nu tränar jag 3-4 gånger i veckan, blandade saker, allt från spinning till badminton. Och just variationen att inte alltid göra samma sak är det som funkar för mig, jag är fortfarande ingen ”gymkille” som lyfter skrot men jag gillar träningsformer som man utför i grupp.

Alla ni som sitter hemma och som har samma tankar som jag hade under förra sommaren, ta chansen att söka till kursen, jag lovar er att ni kommer inte ångra er, det kommer bli det bästa val ni någonsin gjort.

//Anders

Kursen behövs...

Det ger en motivation och redskap till att fortsätta på egen hand. Jag känner att den är viktig för mig då det stärker mitt självförtroende och lärt mig att se andra vägar trotts min sjukdom. Jag lider av en kronisk sjukdom och det finns inget bot för den men att stärka mig psykiskt och fysiskt gör att jag lärt mig att hantera sjukdomen på ett annat sätt. Och till och med börjat våga drömma och tänka framåt på ett bättre liv. Kursledaren Linda är ett energiknippe och en fantastisk människa som har kommit att betyda jättemycket för mig. Med sin empati drivkraft och förmåga att se varje människa där dom är så håller hon ihop gruppen och får de att kännas som en stor familj.

Marina

Årets Inspiratör 2018...

Under företagsfesten i Höganäs delade tidningen Hallå ut sitt traditionella inspiratörspris till en person som genom sitt engagemang varit inspirerande och bidragit till en positiv förändring för invånarna i Höganäs. Årets vinnare blev Linda Franzon. Som utan pekpinnar och full av entusiasm inspirerar till ett rikt och aktivt liv. Hon har hjälpt människor i åldrarna 6 till 100 att börja röra på sig och må bra. För detta fick hon ta emot Hallås pris för Årets inspiratör i Höganäs.

Tommy Magnusson

 • KBT-terapeut
 • Handledare inom psykosocial arbetsmiljö
 • NLP & mental coach
 • MI/SE-utbildad
 • Styrelseordförande Näshulta Friskola
 • Styrelseledamot nxtME
 • Strategiskt & operativt utvecklingsarbete mot kommuners socialtjänster, integration, utbildning & arbetsmarknadsenheter/Jobbtorg på nationell nivå med genomlysningar, förbättringsarbete & träning/utbildning inom huvudområdet struktur & kultur.
 • Ca 1700 intervjuer med socialsekreterare, arbetskonsulenter, coacher, matchare, AT.
 • Ca 1700 sammöte med socialsekreterare, arbetskonsulenter, coacher, matchare & AT i deras möte med klienten/deltagaren.
 • Flertalet egna projekt direkt mot målgruppen klienter till egen försörjning med start år 2000.

Sagt om Tommy:

Du har verkligen hjälpt mig...

med mitt tankesätt så jag inte känner mig dålig och lättare hittar ur jobbiga tankar och att jag inte behöver känna att allt ansvar ligger på mig.

Kvinna 20 år studerande

Jag har aldrig mått så bra...

som jag mår nu. Känner mig lugn, glad och hoppfull inför framtiden. Mycket är tack vare din hjälp, att du lyssnat, är evigt tacksam.

Kvinna 45 år undersköterska

Jag vill säga ett stort TACK...

för att jag fick möjligheten att förändra mitt val och min familjesituation till det bättre. Stort TACK”.

Man 40 år gymnasielärare