Mindfulness, yoga & meditation

Vi har ett högt tempo i samhället. Vissa arbetar heltid. Barn, familj. Och man ska hinna med så mycket. Många upplever stress och press från olika håll. Och tror att vi klarar hur mycket som helst. Vi är mycket uppkopplade och ska hålla oss ajour hela tiden. Och vi alla behöver stressa ner, slappna av och bara vara. Det är många som prioriterar bort avkopplingen. Att stanna upp och lyssnar på vad vi själva behöver.

Därför är en av våra tema mindfulness, yoga och meditation. Våra deltagare får prova och lära sig olika yogasorter. Allt från vinyasa yoga, klassisk yoga till yin yoga. Vinyasan är mer fysisk och med mer flöde i övningarna. Klassisk är mellan vinyasa och yin yoga. Yin yogan är väldigt avslappnande. Man stannar i djup stretch 3-5 minuter och bara andas. Och man når in i inte bara muskler, utan även bindväven. Vi blir mjuka och avslappnade. På det sättet är den väldigt lugnande för själen, psyket.

Våra deltagare kommer att få lära sig många avslappnings övningar. Andnings övningar och att bara stanna upp hjärnans alla tankar. Våra deltagare kommer att lära sig olika meditationer. Och hur viktigt det är att lyssna inåt som man säger. Att känna efter vad man själv vill och behöver och lyssna på just sina behov.

Vi släcker ner, tänder ljus. Har avslappnande musik. Så det låter inbjudande. Vi kommer också att använda oss av aromterapi med aromatiska oljor.
För att alla delar hör ihop, så behöver vi slappna av och stanna upp.

Vi utgår bl a ifrån:
Vila dig i form med yinyoga av Magdalena Mecweld
Yoga och meditation av Josefine Bengtsson